Randers er regionsmestre i SOSU Skills

Regitze Saaby Heegaard og Louise Bay Sørensen fra Randers kan nu kalde sig regionsmestre i SOSU Skills. Sammen har de vundet konkurrencen, hvor der bliver konkurreret benhårdt i hygiejne, medicinhåndtering og god kommunikation

Det er syvende år i træk, at der konkurreres i SOSU faget, og over hele landet er der blevet afholdt regionsmesterskaber for at finde deltagere til Danmarksmesterskabet i Skills. Eleverne fra Randers dystede torsdag den 6. oktober mod social- og sundhedsassistent-elever fra SOSU Nord og Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg.

”Vi aftalte fra starten, at vi VILLE vinde og gå videre til DM i Skills. Alligevel var det helt vildt, da vores navne blev råbt op”, siger Regitze. Louise følger op: ” Vi har øvet os rigtig meget og læst på teorien inden konkurrencen. Det har været hårdt, men også rigtig godt”.

Det var dog ikke uden bæven, pigerne gik på scenen til konkurrencen: ”Vi var helt vildt spændte og nervøse, men er begge to konkurrencemennesker” fortæller Louise, og Regitze supplerer: ”Det var jo også ”kun” 300 mennesker, der kiggede på. Heldigvis var der en rigtig god stemning blandt konkurrenterne, mens vi sad i venterummet”.

Faglige og menneskelige kompetencer vurderes

”Der bliver stillet store krav til elevernes færdigheder, og deres faglighed kommer i spil på en rigtig spændende måde. Deltagerne har brugt mange timer på at forberede sig. Mesterskaberne viser de unges talenter og den faglige stolthed, som de besidder. Og det er lige præcis den glæde ved virkelig at mestre faget, vi gerne vil formidle til de folkeskoleelever, der inden længe skal vælge ungdomsuddannelse, siger Maria Dyhrberg Rasmussen, direktør på Randers Social- og Sundhedsskole.

Næste step er DM

Både Regitze og Louise er halvvejs i deres uddannelse som social- og sundhedsassistenter. Lige nu er de i den psykiatriske praktik i socialpsykiatrien i Randers Kommune. Frem mod DM skal der øves på de praktiske færdigheder og den teoretiske viden, så de kan være knivskarpe, når de til januar indtager scenen til DM i SOSU Skills i Aalborg, hvor ca. 60.000 mennesker kigger forbi. Louise og Regitze glæder sig til, at de forhåbentlig hiver endnu en sejr hjem til Randers og bliver Danmarksmestre i Sosu Skills.

Regionsmesterskaberne i SOSU er en del af DM i SKILLS, hvor de dygtigste elever fra flere end 40 forskellige erhvervsuddannelser kæmper om at blive danmarksmestre inden for lige netop deres fag. I januar 2017 afholdes SKILLS i Gigantium i Aalborg.