Brobygning og introduktionskurser

Kom og oplev en hverdag på Randers Social- og Sundhedsskole. Vi giver dig en introduktion til uddannelserne og uddannelsesmiljøet.

For elever i 8. klasse

Når du går i 8. klasse, bliver du introduceret til en uddannelse. Det kan fx være en erhvervsuddannelse, som social- og sundhedsassistent, eller det kan være en ungdomsuddannelse fx på et gymnasium.

Hvis du tager introduktionskurset hos os, bliver du introduceret til, hvordan det er at arbejde med mennesker – både børn og ældre. Og du kommer til at opleve, hvordan det er at arbejde med omsorg og pleje.

Kurset tager 2-3 dage, og bliver afholdt i marts-april.

For elever i 9. klasse

Hvis du er blevet vurderet ikke-uddannelsesparat, skal du deltage i brobygning i 9. klasse. Det betyder, at du skal deltage i en ungdomsuddannelse i en kortere periode, fx på en erhvervsskole.

Vælger du at komme i brobygning her hos os, kommer du til at lære om social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse. Du lærer om, hvilke job du kan få efter uddannelsen, og så kommer du til at opleve, hvordan det er at være elev hos os.

Vi vil præsentere dig for uddannelsernes indhold, og du kommer til at arbejde med følgende emner:

  • Hvordan er det at arbejde med børn, ældre og handicappede?
  • Unge og ældres roller i samfundet
  • Betydningen af sundhed for børn, unge og ældre
  • Kommunikation og kropssprog

Forløbet varer en uge, og bliver gennemført i perioden november-februar.

For elever i 10. klasse

I 10. klasse er det obligatorisk at deltage i et brobygningsforløb. Forløbet i 10. klasse er det samme som i 9. klasse.

Tilmelding

Du skal tilmeldes brobrygning og introduktionskurser på hjemmesiden www.brobygning.net. Det er din UU-vejleder/klasselærer, der sørger for at tilmelde dig.

 

Har du spørgsmål?